Home

Cuvânt de Bun Venit

 Dragi vizitatori,

Fiți bineveniți pe pagina de internet a Ambasadei României în Republica Moldova!

Vă propunem aici informații utile despre România și Republica Moldova, despre colaborarea noastră bilaterală, despre proiectele în curs și planurile noastre de viitor. Din cele pe care le veți putea găsi la această adresă, cred că veți înțelege cu ușurință că Bucureștiul și Chișinăul au astăzi, mai mult decît oricînd, o relație dinamică și promițătoare, orientată către susținerea aspirațiilor fundamentale ale cetățenilor noștri și către integrarea europeană a Republicii Moldova.

Veți putea de asemenea cunoaște mai bine serviciile de care puteți beneficia din partea Ambasadei. Veți afla, de pildă, că ne ținem la dispoziția investitorilor din ambele state care au proiecte economice. Veți lua cunoștință cu procedurile necesare pentru obținerea unor servicii consulare, fie că e vorba de redobîndirea cetățeniei române, de obținerea unei vize sau de realizarea unor acte de stare civilă și notariale. Veți putea fi informați, în fine, despre posibilitatea de a studia în România sau de a realiza proiecte cultural-științifice bilaterale.

Vă invităm, prin urmare, să zăboviți pe această pagină de internet și, de asemenea, să ne faceți părtași impresiilor sau sugestiilor Dumneavoastră (la adresa chisinau@mae.ro).

 

Sărbătorirea Zilei Culturii Naționale la Bălți

17.01.2020

Ambasada României la Chișinău informează că ambasadorul României în Republica Moldova,…

Vizită la Mitropolia Basarabiei

21.12.2019

Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, a efectuat la 19 decembrie…

Grup de colindători la Ambasada României

21.12.2019

La 20 decembrie 2019, un grup de colindători de la IP Liceul Teoretic „Principesa Natalia…

Sărbătorirea Zilei Naționale a României la Lectoratul de limba română și vizita de lucru la Comrat

17.12.2019

O delegație a Ambasadei României la Chișinău, condusă de ambasadorul Daniel Ioniță, a…