Actualitatea ambasadei

Alocarea de către MAE a unor fonduri pentru atenuarea efectelor secetei din Republica Moldova

 

 

Ministerul Afacerilor Externe a decis alocarea sumei de 50.000 de euro din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare, ca ajutor de urgenţă în vederea sprijinirii autorităţilor din Republica Moldova în eforturile de atenuare a efectelor secetei din acest an. Decizia, care survine ca urmare a apelului de sprijin internaţional lansat de Guvernul Republicii Moldova, a fost comunicată oficial printr-o scrisoare adresată de ministrul român al afacerilor externe omologului său de la Chişinău.

În scrisoarea de răspuns, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a transmis mulţumiri pentru gestul de solidaritate manifestat de România, apreciat în mod deosebit în condiţiile în care şi autorităţile române se confruntă cu consecinţele unei veri atipice.

Fondurile alocate vor fi transferate către autorităţile de la Chişinău în perioada imediat următoare.

Precizăm, de asemenea, că la începutul lunii octombrie a.c. Guvernul României a oferit, prin intermediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, 110 tone de sămânţă certificată de grâu fermierilor din Republica Moldova afectaţi de secetă. 

Data: 10.10.2012

România a donat 196 de microbuze școlilor din toate raioanele Republicii Moldova!

31.01.2020

Guvernul României a donat microbuze școlare, cu destinație exclusivă transportului…

Acțiuni de marcare a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

29.01.2020

Reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova au participat la o serie de acțiuni …