Actualitatea ambasadei

Participarea Ambasadei României în cadrul Zilei Europei, organizate de Tiraspol

Ambasada României în Republica Moldova a participat marți, 4 iunie 2019, la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Europei, în scuarul din fața Universității ”Taras Șevcenco” din Tiraspol.

Evenimentul a fost organizat împreună cu Delegația Uniunii Europene și alte reprezentanțe ale Statelor Membre UE acreditate Republica Moldova.

Ca și în anul 2018, standul României a constituit un important punct de atracție pentru vizitatori, cei interesați putând obține broșuri și pliante cu informații referitoare la programul președinției României la Consiliul Uniunii Europene, materiale informative din domeniul economic, hărți turistice, broșuri despre posibilitățile de dezvoltare rurală și regională, atlase, albume de artă și materiale promoționale ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene (căni, brelocuri, plase, pixuri). Tuturor celor aproximativ 500 de vizitatori ai standului României le-au fost oferite materiale promoționale. Pe parcursul lunii mai 2019, Ambasada României a participat la evenimentele publice organizate la Chișinău și Cahul, precum și la Turneul de Fotbal UE- Parteneriatul Estic.

Ulterior evenimentului desfășurat la Tiraspol, Ambasadorul Daniel Ioniță a vizitat sectorul din Complexul Memorial Militar Bender, în care sunt înhumați eroii Armatei Române, căzuți în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Cu acest prilej, Ambasadorul României și atașatul apărării, militar și aero, Col. Cristi Ladaniuc, au depus o coroană de flori.

 

Informații pentru alegătorii din Republica Moldova

17.10.2019

Pentru informații referitoare la secțiile de votare organizate în Republica Moldova…

Ghidul alegătorului român din străinătate

11.10.2019

Informăm toți cetățenii români interesați de modul în care își pot exercita dreptul…