Actualitatea ambasadei

Careul ”Ultimul Sunet” organizat la Penitenciarul de minori nr.10 – Goian

Adjunctul Ambasadorului României în Republica Moldova, Alexandru Mureșan, a participat vineri, 31 mai 2019, la Careul Solemn ”Ultimul Sunet” organizat la Penitenciarul de minori nr.10 – Goian. Evenimentul a fost dedicat absolvenților promoției 2018-2019.

Cu acest prilej, diplomatul român s-a referit la proiectele derulate de România în vederea realizării de programe pentru reinserția socială a persoanelor private de libertate. Totodată, Ambasada României a oferit bibliotecii penitenciarului seturi de dicționare ale limbii române, necesare cursurilor derulate în cadrul instituției. 

Reamintim că Guvernul României a oferit asistență în cadrul proiectului „Consolidarea formării profesionale a deţinuţilor minori pentru re-socializare şi angajare în câmpul muncii după liberare”, derulat în perioada 2014-2015, care a avut scopul de a îmbunătăți condițiile pentru resocializarea și reintegrarea în societate a minorilor deținuți, folosind metode pro-active de intervenţie şi activități de terapie ocupaţională, precum și proiectului „O viață nouă pentru tinerii delincvenți”, derulat în perioada 2016-2017, finanțat prin bugetul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare al Ministerului român al Afacerilor Externe, și implementat în parteneriat, prin colaborarea între entități din România (Universitatea de Vest din Timișoara, Institutul Intercultural Timișoara) și Republica Moldova (Departamentul Instituțiilor Penitenciare).