Actualitatea ambasadei

Organizarea și desfășurarea Referendumului național din 26 mai 2019

Ambasada României în Republica Moldova informează că Guvernul României a adoptat  două acte normative pentru reglementarea desfășurării referendumului național simultan cu data alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European.
Astfel, la data de 26 mai 2019, concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European, se va desfășura și referendumul național cu privire la probleme de interes național.
Ambele scrutine se vor desfășura în cadrul acelorași secții de votare, în același interval orar: 7.00-21.00. Alegătorii pot opta dacă votează doar pentru un scrutin sau pentru ambele.
Alegătorii care inițial au optat pentru un singur tip de scrutin pot vota și pentru scrutinul pentru care nu au votat inițial, până la ora închiderii secției de votare.
La referendumul național alegătorii vor primi, în mod obligatoriu, două buletine de vot, câte unul pentru fiecare întrebare supusă referendumului, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta din întrebări.
Modelele buletinelor de vot la referendumul național din 26 mai 2019 pot fi consultate la următorul link: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2019/2019_pdf/buletin_vot.pdf
Reamintim că, Ministerul Afacerilor Externe al României și Ambasada României în Republica Moldova  au pus la dispoziția cetățenilor români „Ghidului alegătorului român în străinătate”, precum și un material cu întrebări frecvente referitoare la votul din 26 mai 2019, disponibil aici.
Ambasada României în Republica Moldova recomandă consultarea permanentă a acestei secţiuni, aceasta fiind actualizată pe măsură ce noi informaţii sunt disponibile.

România a donat 196 de microbuze școlilor din toate raioanele Republicii Moldova!

31.01.2020

Guvernul României a donat microbuze școlare, cu destinație exclusivă transportului…

Acțiuni de marcare a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

29.01.2020

Reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova au participat la o serie de acțiuni …