Actualitatea ambasadei

Vizita de lucru a Ambasadorului Daniel Ioniță în Raionul Soroca

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a efectuat vineri, 3 mai 2019, o vizită de lucru în Raionul Soroca.

Cu acest prilej, Ambasadorul României a avut o serie de întrevederi cu Președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean și Primarul Municipiului Soroca, Victor Său. În cadrul celor două întâlniri, Daniel Ioniță s-a referit s-a referit la importanța derulării de proiecte comune între autoritățile publice locale din România și Republica Moldova, oportunitățile oferite de programele de înfrățire instituțională la diferite niveluri administrative și a prezentat pe larg prioritățile Președinției României a Consiliului Uniunii Europene și implicațiile pozitive pe care acestea le au asupra tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

De asemenea, în cadrul vizitei efectuate în Raionul Soroca, Ambasadorul Daniel Ioniță și Atașatul apărării, militar și aero din cadrul Ambasadei României, Cristi Ladaniuc, au participat la ceremonialul militar religios organizat, în localitatea Stoicani, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război. Ceremonia, organizată de Ambasada României, în colaborare cu autoritățile locale, s-a desfășurat la Cimitirul Eroilor Armatei Române din localitatea Stoicani, în care sunt înmormântați 78 de eroi români, căzuți în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cu acest prilej, alături de reprezentanții Ambasadei României, au mai susținut discursuri secretarul de stat în cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova, Vladimir Iliev, președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, Primarul Municipiului Soroca, Victor Său, și primarul localității Stoicani. Manifestarea a mai cuprins un ceremonial religios oficiat de un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei, depuneri de flori la monumentul din localitate și un program de cântece susținut de elevii din localitate.

 

Lista secțiilor de votare organizate în Republica Moldova

22.10.2019

La scrutinul organizat în luna noiembrie 2019 pentru alegerea Președintelui României,…

Informații pentru alegătorii din Republica Moldova

17.10.2019

Pentru informații referitoare la secțiile de votare organizate în Republica Moldova…

Ghidul alegătorului român din străinătate

11.10.2019

Informăm toți cetățenii români interesați de modul în care își pot exercita dreptul…