Actualitatea ambasadei

Diplomă de recunoștință conferită unui veteran al Armatei Române

Ataşatul apărării militar şi aero al României în Republica Moldova, colonel Cristi Ladaniuc, a participat sâmbătă, 30 martie 2019, la ceremonia de aniversare a 100 de ani a lui Ion Mihail Maxim, veteran al Armatei Române din cel De-al Doilea Război Mondial.

Festivitatea, organizată de autoritățile locale, s-a desfășurat în localitatea Vasilcău  din raionul Soroca.

Cu acest prilej, în semn de înaltă prețuire și recunoștință pentru faptele sale de arme, colonel Cristi Ladaniuc, i-a oferit aniversatului o diplomă din partea Ambasadorului României, Daniel Ioniță, și a evocat principalele repere ale carierei militare a lui Ion Mihail Maxim. Ataşatul apărării militar şi aero al României a menționat că, la data de 18 noiembrie 1942, Ion Mihail Maxim a fost recrut al Batalionului 1 Pionieri Munte, la data de 15 februarie 1943 a fost avansat fruntaș, iar în anul 1944 a fost lăsat la vatră.

Prezent la eveniment, reprezentantul Ministerului Apărării al Republicii Moldova i-a conferit o medalie din partea ministrului Apărării.

Totodată, președintele Asociației Republicane a Veteranilor de Război ai Armatei Române, Mihai Postovan, i-a conferit o diplomă din partea asociației pe care o conduce.

România a donat 196 de microbuze școlilor din toate raioanele Republicii Moldova!

31.01.2020

Guvernul României a donat microbuze școlare, cu destinație exclusivă transportului…

Acțiuni de marcare a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

29.01.2020

Reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova au participat la o serie de acțiuni …