Actualitatea ambasadei

Evenimentul ”Imaginarium – Împreună prin timp”, dedicat Președinției României a Consiliului UE

Ambasada României în Republica Moldova a organizat sâmbătă, 16 februarie 2019, la Muzeul Național de Artă, evenimentul cultural ”Imaginarium – Împreună prin timp”, dedicat Președinției României a Consiliului UE.

Evenimentul cu genericul „ÎMPREUNĂ PRIN TIMP” a cuprins o expoziție de pictură a artistei Carmen Marin, un concert de muzică de cameră susținut de proiecții multimedia. Zona Imaginarium reprezintă o platformă de spectacole realizate prin colaborarea dintre muzicieni români de prim rang, precum Mihaela Anica –flaut, Horia Maxim – pian, Laura Buruiană – violoncel și Cătălin Crețu – procesare video.

La eveniment au participat oficiali ai Republicii Moldova, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, precum și personalități din diverse domenii: cultură, educație, mediul asociativ, mass media.

În deschiderea evenimentului, Ambasadorul României, Daniel Ioniță, a declarat: „Am ales acest eveniment pentru că mi se pare că reflectă într-un mod semnificativ motto-ul președinției române – ”Coeziunea, valoare comună europeană”. A fost o îngemănare dintre arta vizuală și muzică, combinată într-un mod cât se poate de creativ cu proiecții media”.

Oficialul român a menționat că scopul acestui eveniment a fost să sublinieze mesajul de coeziune pe care vrea să-l transmită România pe parcursul președinției sale la Consiliul UE, care se dorește să fie propagat în toate dimensiunile sale – economică, socială și politică, dar nu în ultimul rând, dimensiunea culturală care transcende oricărei politici.

Menționăm că moto-ul Președinției României a Consiliului UE este “Coeziunea, o valoare comună europeană”, iar prioritățile sunt structurate în baza a patru piloni principali de acțiune: (1) Europa convergenței: creștere, coeziune, competitivitate, conectivitate; (2) Europa siguranței; (3) Europa, actor global; (4) Europa valorilor comune.

Parteneri media ai evenimentului au fost Radio Chișinău și TVR Moldova.

 

Informații pentru alegătorii din Republica Moldova

17.10.2019

Pentru informații referitoare la secțiile de votare organizate în Republica Moldova…

Ghidul alegătorului român din străinătate

11.10.2019

Informăm toți cetățenii români interesați de modul în care își pot exercita dreptul…