Actualitatea ambasadei

Întâlnirea Ambasadorului Daniel Ioniță cu profesorul Ion Mărgineanu

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, i-a înmânat luni, 4 februarie 2019, profesorului Ion Mărgineanu o diplomă specială în semn de recunoaștere și înaltă prețuire pentru tenacitatea, dăruirea și abnegația de care a dat dovadă în parcurgerea pe jos a distanței dintre Bălți și Alba Iulia.

În luna noiembrie 2018, Ion Mărgineanu, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova şi unul dintre semnatarii ”Declaraţiei de Independenţă”, a parcurs pe jos distanța dintre Municipiul Bălți și Municipiul Alba Iulia.

În cadrul discuțiilor, Ion Mărgineanu i-a prezentat Ambasadorului României diverse momente din călătoria sa, impresiile plăcute și experiențele frumoase avute pe parcursul acestui drum.

Ambasadorul României s-a arătat profund impresionat de această frumoasă epopee a profesorului Ion Mărgineanu și și-a exprimat încrederea că modelul de hotărâre, tenacitate și voință de care a dat dovadă va reprezenta un exemplu despre principii, valori, hotărâre, putere interioară și pentru noile generații.

 

România a donat 196 de microbuze școlilor din toate raioanele Republicii Moldova!

31.01.2020

Guvernul României a donat microbuze școlare, cu destinație exclusivă transportului…

Acțiuni de marcare a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

29.01.2020

Reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova au participat la o serie de acțiuni …