Actualitatea ambasadei

Participarea Ambasadorului României la evenimentul de deschidere a Forumului de Afaceri Republica Moldova – România

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat joi, 31 ianuarie 2019, la sesiunea de inaugurare a lucrărilor Forumului de Afaceri Republica Moldova – România, organizat de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Din România, la eveniment sunt prezenți reprezentanți ai unor companii din județele Prahova, Brașov, Vaslui și Maramureș.

În mesajul rostit cu acest prilej, Ambasadorul Daniel Ioniță, a declarat: ”La finalul anului 2018 s-au înregistrat cifre istorice în relația comercială bilaterală, respectiv, volumul comerțului bilateral a crescut la aproximativ 2 miliarde de USD. Republica Moldova reprezintă a treia piață extracomunitară de desfacere a produselor românești, după Turcia și SUA, devansând piețe de top, precum Serbia, Ucraina, Federația Rusă. România se află în topul comerțului exterior al Republicii Moldova, fiind principalul partener comercial al acesteia. (…)Încurajăm autoritățile de la Chișinău să continue reformele interne și procesul de modernizare a statului, în conformitate cu obligațiile asumate prin Acordul de Asociere UE- Republica Moldova. România a fost, este și va fi principalul susținător al parcursului european al Republicii Moldova.”

De asemenea, Ambasadorul Daniel Ioniță a menționat că produsele din Republica Moldova sunt asimilate deja de consumatorii români, fapt demonstrat de valoarea importului.  Oficialul român și-a exprimat încrederea că la fel de căutate vor deveni și produsele de larg consum de origine română pe piața din Republica Moldova, existând un potențial foarte mare de a extinde gama de produse tranzacționate.

Ambasadorul României a reiterat rolul important pe care Asociația Investitorilor Români din Republica Moldova îl poate avea: ”În acest sens ar trebui utilizate la maximum toate oportunitățile existente, inclusiv Asociația Investitorilor Români din Republica Moldova.”

Lista secțiilor de votare organizate în Republica Moldova

22.10.2019

La scrutinul organizat în luna noiembrie 2019 pentru alegerea Președintelui României,…

Informații pentru alegătorii din Republica Moldova

17.10.2019

Pentru informații referitoare la secțiile de votare organizate în Republica Moldova…

Ghidul alegătorului român din străinătate

11.10.2019

Informăm toți cetățenii români interesați de modul în care își pot exercita dreptul…