Actualitatea ambasadei

Vizită de lucru la grădinița din satul Dubăsarii Vechi, r. Criuleni

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a efectuat miercuri, 19 decembrie 2018, o vizită de lucru la grădinița din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni.  Instituția de învățământ preșcolar a fost renovată prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”.

La eveniment au mai participat Mircea Eșanu, directorul executiv interimar al Fondului de Investiții Sociale din R. Moldova, Vitalie Casian, primarul comunei, precum și angajați ai instituției preșcolare.

În cadrul alocuțiunii, Ambasadorul Daniel Ioniță a declarat: ”Republica Moldova reprezintă o prioritate strategică a politicii externe românești, precum și a politicii asistenței oficiale pentru dezvoltare. Prin tot ceea ce facem, dorim să aducem o parte din Europa în Republica Moldova, inclusiv în localitatea Dubăsarii Vechi. Principalii beneficiari ai proiectelor implementate de România în R. Moldova sunt cetățenii acesteia, inclusiv copiii, indiferent de etnia, confesiunea sau limba pe care o vorbesc.”

Valoarea investiției pentru lucrările de renovare a fost de aproximativ 50.000 Euro, iar ceremonia de inaugurare a avut loc în anul 2017.

 

România a donat 196 de microbuze școlilor din toate raioanele Republicii Moldova!

31.01.2020

Guvernul României a donat microbuze școlare, cu destinație exclusivă transportului…

Acțiuni de marcare a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

29.01.2020

Reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova au participat la o serie de acțiuni …