Actualitatea ambasadei

Conferința de bilanț a proiectului „Parteneriate pentru Calitate și Relevanță în Învățământul Profesional Tehnic în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor”

Adjunctul Ambasadorului României în Republica Moldova, Alexandru Mureșan, a participat marți, 27 noiembrie 2018, la conferința de bilanț a proiectului „Parteneriate pentru Calitate și Relevanță în Învățământul Profesional Tehnic în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor”, implementat de Agenția Naționale de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional din Republica Moldova și Centrul Educațional Pro Didactica, finanțat din asistența oficială pentru dezvoltare a României, în parteneriat cu Agenția pentru Cooperare a Austriei.

Cu acest prilej, reprezentantul Ambasadei României a menționat că evenimentul reprezintă un pas important menit să contribuie la îmbunătățirea calității actului educațional și la creșterea atractivității în rândul tinerilor pentru formarea profesională la cele mai înalte standarde în Republica Moldova.

Instituirea Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional, în conformitate cu cerințele europene, va asigura dezvoltarea și pilotarea referințelor pentru standardele și indicatorii de calitate pentru programele de studii în cadrul învățământul profesional și tehnic din Republica Moldova, precum și ale altor programe de studii destinate formării continue. Proiectul finanțat de România a facilitat, de asemenea, crearea de parteneriate de către Agenția din Republica Moldova cu instituții de asigurare a calității în învățământul școlar din alte state membre UE, inclusiv cu Agenția de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar din România.

Contribuția financiară a României la acest proiect este de 70.000 Euro. Semnarea memorandumului de finanțare a proiectului a avut loc la data de 7 decembrie 2015.

 

Informații pentru alegătorii din Republica Moldova

17.10.2019

Pentru informații referitoare la secțiile de votare organizate în Republica Moldova…

Ghidul alegătorului român din străinătate

11.10.2019

Informăm toți cetățenii români interesați de modul în care își pot exercita dreptul…