Actualitatea ambasadei

Inaugurarea grădiniței din satul Cruzești, Municipiul Chișinău

Grădinița din satul Cruzești, Municipiul Chișinău, a fost inaugurată vineri, 19 octombrie 2018, în prezența unei delegații a Parlamentului României, deputați ai Republicii Moldova, reprezentanților Ministerului Educației Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și ai Ambasadei României la Chișinău.

Delegația Parlamentului României a fost formată din deputații: Bogdan Ionel Rodeanu, președintele Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, Ștefan Mușoiu, vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Europene, și Nicolae Daniel Popescu, secretarul Comisiei pentru comunitățile de români din afara graniței.

La eveniment au participat secretarul de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Elena Belei, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, reprezentanți ai Fondului de Investiții Sociale al Moldovei și ai autorităților locale.

Lucrările de renovare au fost realizate în cadrul „Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova”, implementat prin Fondul de Investiții Sociale al Moldovei.

Valoarea investiției Guvernului României se ridică la aproximativ 75.000 euro, prin care au fost finanțate lucrări interioare și exterioare, schimbarea acoperișului, termoizolare, înlocuirea sistemului de încălzire, de apă și canalizare etc.

 

România a donat 196 de microbuze școlilor din toate raioanele Republicii Moldova!

31.01.2020

Guvernul României a donat microbuze școlare, cu destinație exclusivă transportului…

Acțiuni de marcare a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

29.01.2020

Reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova au participat la o serie de acțiuni …