Actualitatea ambasadei

Informații privind desfășurarea Referendumului pentru revizuirea Constituției României

Ambasada României în Republica Moldova reamintește că, în zilele de 6 și 7 octombrie 2018, în intervalul orar 7.00 - 21.00, va avea loc Referendumul național pentru revizuirea Constituției României.

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă cu ”DA” sau ”NU”.

Lista și adresele secțiilor de votare din Republica Moldova sunt disponibile la adresa aceasta.

Ghidul Alegătorului Român din Străinătate, material ce cuprinde inclusiv documentele de identitate în baza cărora se poate exercita dreptul la vot, este disponibil la adresa aceasta.

Ambasada României în Republica Moldova recomandă cetăţenilor români care se vor afla pe teritoriul Republicii Moldova la datele la care se va desfășura Referendumul pentru revizuirea Constituției României să se asigure că deţin documente de identitate valabile, condiţie absolut necesară pentru exercitarea dreptului la vot.

Totodată, Ambasada României recomandă cetăţenilor români aflați pe teritoriul Republicii Moldova care şi-au pierdut documentele sau cărora le-au expirat documentele să solicite din timp preschimbarea acestora.

Detaliile complete privind Referendum naţional pentru revizuirea Constituţiei din perioada 6-7 octombrie 2018, sunt disponibile la adresa aceasta.