Actualitatea ambasadei

Întrevederea bilaterală a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Pavel Filip, în marja segmentului de nivel înalt al celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut joi, 27 septembrie a.c., la New York, în marja participării la segmentul de nivel înalt al celei de a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, o întrevedere bilaterală cu Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Pavel Filip.

Cu această ocazie, au fost discutate modalitățile de aprofundare și extindere a cooperării bilaterale, în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Astfel, Președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României cu privire la susținerea opțiunii europene, a modernizării și a transformării democratice a Republicii Moldova, pentru a genera beneficii directe pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor săi. În acest sens, Președintele României a evidențiat că angajamentul pro-european al Republicii Moldova și caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esențiale.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța unei bune comunicări strategice atât în relația cu Uniunea Europeană, cât și cu cetățenii Republicii Moldova, pentru explicarea eforturilor de reformă și, respectiv, a beneficiilor apropierii de UE și a rezultatelor concrete obținute în acest proces.

Prim-ministrul Pavel Filip a mulțumit în mod deosebit Președintelui României pentru sprijinul constant și substanțial acordat de țara noastră parcursului european al Republicii Moldova și a asigurat de hotărârea autorităților de la Chișinău de a continua procesul de apropiere de Uniunea Europeană și de a stărui în eforturile de reformă în spirit european, pe baza Acordului de Asociere, inclusiv în perioada rămasă până la alegerile parlamentare din Republica Moldova.

De asemenea, Prim-ministrul Republicii Moldova a exprimat interesul deosebit pentru continuarea proiectelor bilaterale de interconectare, cu precădere în domeniul energetic și cel al transporturilor.

Informații pentru alegătorii din Republica Moldova

17.10.2019

Pentru informații referitoare la secțiile de votare organizate în Republica Moldova…

Ghidul alegătorului român din străinătate

11.10.2019

Informăm toți cetățenii români interesați de modul în care își pot exercita dreptul…