Actualitatea ambasadei

Participarea Ambasadorului României la exercițiul multinațional „Scutul de foc – 2018”

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și atașatul Apărării al României, colonel Cristi Ladaniuc, au participat joi, 20 septembrie 2018, la exercițiul multinațional „Scutul de foc – 2018”.

Cu acest prilej, Ambasadorul României e a reiterat disponibilitatea Statului Român de a continua cooperarea militară bilaterală actuală și de a identifica noi oportunități de instruire în comun. De asemenea, oficialul român a realizat un schimb de impresii cu comandatul detașamentului Din cadrul Ministerului Apărării Naționale din România, maior David Florin, și cu cei 29 de militari români prezenți la exercițiu.

La eveniment au mai participat Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, ministrul Apărării al Republicii Moldova, Eugeniu Sturza, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, și alți oficiali ai Republicii Moldova.

Exercițiul multinațional „Scutul de foc – 2018” se desfășoară în scopul instruirii comune a armatelor statelor partenere. La antrenamentul comun participă aproximativ 800 de militari ale subunităților de artilerie din România, Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii.