Actualitatea ambasadei

Mesajul ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ocazia Zilei Diplomației Române

Ministerul Afacerilor Externe și Corpul Diplomatic și Consular al României serbează astăzi, 1 septembrie 2018, Ziua Diplomației Române. 

Anul acesta, an Centenar, este unul cu o încărcătură specială inclusiv pentru diplomații români.

România de astăzi, puternică, membră a Uniunii Europene, a Alianței Nord Atlantice și un partener internațional respectat, este rezultatul cumulat a ceea ce am preluat și ceea ce am realizat prin munca noastră, a societății și a instituțiilor, a cetățenilor și a autorităților statului. În acești 100 de ani, diplomații români și-au servit cu dedicare țara și s-au aflat mereu în centrul evenimentelor care au marcat istoria ei. 

Sunt aproape 15 ani de când România a devenit membră a NATO și peste 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană.

Anul acesta a fost unul dinamic, plin de provocări pentru diplomații care reprezintă România și care servesc interesele cetățenilor săi cu devotament și patriotism.

Anul care urmează va fi unul foarte important. România va deține în premieră Președinția Consiliului Uniunii Europene – un adevărat test al vocației noastre europene, o împlinire a idealului de a fi recunoscuți ca membri deplini ai Europei democratice, moderne și prospere. În această calitate, România va fi implicată direct în definirea viitorului Uniunii Europene. 

Corpul Diplomatic și Consular al României este format din specialiști și profesioniști de elită care merită să fie cunoscuți de publicul larg. Profesionalismul și dorința lor de autoperfecționare poate și trebuie să fie un exemplu pentru întreaga societate.

În acest moment festiv pentru noi, diplomații, doresc să le mulțumesc colegilor mei care au făcut posibile prin munca lor realizările semnificative din politica externă a României în acest an.

Le doresc tuturor diplomaților români să se bucure de ziua lor pentru că și-au câștigat dreptul acesta și să continue să răspundă tuturor încercărilor care vor urma cu profesionalismul pe care l-au demonstrat în mod constant.

România a donat 196 de microbuze școlilor din toate raioanele Republicii Moldova!

31.01.2020

Guvernul României a donat microbuze școlare, cu destinație exclusivă transportului…

Acțiuni de marcare a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

29.01.2020

Reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova au participat la o serie de acțiuni …