Actualitatea ambasadei

Discuții cu beneficiarii programului de tabere de vară oferite de către Guvernul Republicii Moldova

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, i-a vizitat joi, 9 august 2018, pe beneficiarii din România ai programului de tabere de vară oferite de către Guvernul Republicii Moldova.

În cadrul vizitei efectuate alături de secretarul de stat în cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici, la Tabăra ”Luceafărul”, din localitatea Vadul lui Vodă, Ambasadorul Daniel Ioniță a discutat cu cei 100 de participanți din România despre activitățile desfășurate în perioada petrecută în tabără, prieteniile legate cu participanții din Republica Moldova și Ucraina, impresiile despre Republica Moldova și despre dorința de a reveni.

Participanții din România s-au arătat foarte încântați de atmosfera din tabără și de activitățile propuse de organizatori. Cei 100 de copii din România au fost impresionați de atracțiile turistice vizite pe parcursul celor 10 zile petrecute în tabără.

Programul de tabere de odihnă pentru elevii din România, precum și Programul de Tabere ARC, destinat inclusiv elevilor și studenților din Republica Moldova se desfășoară pe baza Protocolul de colaborare între Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice din Romania și Ministerul Educației din Republica Moldova pentru anii de învățământ 2016 -2019, semnat la data de 22 decembrie 2016.

 

România a donat 196 de microbuze școlilor din toate raioanele Republicii Moldova!

31.01.2020

Guvernul României a donat microbuze școlare, cu destinație exclusivă transportului…

Acțiuni de marcare a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

29.01.2020

Reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova au participat la o serie de acțiuni …