Actualitatea ambasadei

Campania Națională „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!” a ajuns în județul Bihor

Campania Națională a  Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!” (IASL), ediția 2018 continuă și în municipiul Oradea, județul Bihor.

Secretarul de stat Lilla Debelka, din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a prezentat elemente ale Campaniei Naționale de informare, astăzi, 12 mai a.c, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea.

Evenimentul a găzduit aproximativ 200 de elevi, cadre universitare, profesori, reprezenanți ai asociațiilor de studenți și părinți din teritoriu și directori ai liceelor.

„Campania noastră din acest an își propune să vă fie alături cu informații care să vă fie de folos în adevăratul sens al cuvântului și de aceea mobilizarea instituțională este exemplară. Avem și câte două evenimente pe zi în județe diferite, alături de partenerii noștri din campanie, fapt care arată implicarea instituțiilor noastre, precum si dorința de a vă întâlni și de a dialoga” a subliniat Lilla Debelka.

La eveniment au mai participat Consulul General al României la Gyula (Ungaria), Florin Vasiloni, eurodeputatul Emilian Pavel, subprefectul Iulius Delorean, deputatul și vicepreședintele Comisiei Românilor de Pretutindeni, Sorin Ioan Roman, președintele senatului Universității Oradea, domnul Sorin Curilă, deputatul Dumitru Gherman, directorul executiv al DJST, Drăgan Petruț, precum și reprezentanți ai IJP, ITM, AJOFM și ai Inspectoratului Școlar Județean.

Campania continuă în cele 41 de județe ale României.

 

 

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul Ministerului pentru Românii de pretutindeni: