Actualitatea ambasadei

Campania națională “Informare acasă! Siguranță în lume!” a ajuns în județul Maramureș

Campania națională “Informare acasă! Siguranță în lume!” derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) și instituțiile partenere a ajuns azi, 11 mai a.c., în județul Maramureș.

Secretarul de stat al MRP Lilla Debelka a prezentat campania în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Baia Mare, la care au luat parte peste 200 de persoane, elevi și profesori de la Colegiul Tehnic “Aurel Vlaicu”, Colegiul Tehnic “C.D. Nenițescu” și Colegiul Național “Gheorghe Șincai”.

Lilla Debelka a prezentat informațiile importante pe care tinerii trebuie să le aibă în vedere atunci când decid să plece din țară pentru continuarea studiilor, precum și riscurile pe care trebuie să învețe să le evite.

La eveniment au participat și Consulul General al României la Gyula, Florin Vasiloni, subprefectul județului Maramureș, Alexandru Cosma, precum și reprezentanți ai Parlamentului României, ai Agenției Naționale împotriva traficului de persoane Maramureș, Inspectoratului Județean al Poliției, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului Județean pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspectoratului Județean Școlar Maramureș, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Maramureș, Penitenciarului Baia Mare, Agenției Naționale Antidrog.

Campania continuă în cele 41 de județe ale României.

 

 

 

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul Ministerului pentru Românii de pretutindeni: