Actualitatea ambasadei

Sistemul de programare pentru servicii consulare www.econsulat.ro

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români care solicită servicii consulare prin intermediul misiunilor diplomatice, Ambasada României în Republica Moldova reamintește că toate serviciile consulare la Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău se prestează NUMAI  pe bază de programare prealabilă.

Programările se obțin prin Ghișeul Consular Online la adresa www.econsulat.ro. Scopul acestui instrument este de a scurta timpul de așteptare al petenților și de a rezolva, de o manieră operativă, profesionistă serviciile consulare de orice natură (redobândirea cetățeniei române, înscrierea/transcrierea actelor de stare civilă românești, obținerea documentelor de călătorie etc.).

Menționăm că, pentru a putea da curs solicitărilor cetățenilor români, este necesară programarea prealabilă pe portalul menționat, sens în care persoanele interesate trebuie să-și creeze un cont pe portalul amintit. Reamintim că, pentru completarea cererilor de servicii consulare, pe www.econsulat.ro sunt prezentate, spre exemplificare, materiale video care detaliază modul în care trebuie completate astfel de cereri de servicii consulare.

REAMINTIM că programările pentru servicii consulare realizate prin intermediul portalului www.econsulat.ro sunt în totalitate gratuite.

Reiterăm apelul de a nu solicita serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune.

Misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate nu își asumă nicio răspundere pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara acestora.