Actualitatea ambasadei

Inaugurarea grădiniței din satul Gangura, raionul Ialoveni

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat marți, 24 aprilie 2018, la evenimentul  de inaugurare a grădiniței din satul Gangura, raionul Ialoveni. Instituția preșcolară a fost renovată prin Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova.

La eveniment, invitați de onoare au fost conducerea și membri din cadrul Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţa Naţională din Camera Deputaţilor a Parlamentului României: Dorel Gheorghe Căprar - Președintele Comisiei; Bogdan Ionel Rodeanu - Vicepreședintele Comisiei; Alexandru Ioan Andrei - Secretarul Comisiei; Vlad Bontea - membru al Comisiei; Nicolae Daniel Popescu - membru al Comisiei, precum și Președintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale a României, Dorin Sandu Voicu.

De asemenea, la eveniment au mai participat secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol, Roman Boțan și Eugen Carpov, deputați în cadrul Parlamentului Republicii Moldova, directorul executiv FISM, Mircea Eșanu, reprezentanți ai autorităților locale, părinți și copii.

Cu acest prilej, Ambasadorul Daniel Ioniță a evocat succesul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova și a menționat: ”Colaborarea dintre România și Republica Moldova este evidentă în domeniile de maxim interes, cum sunt: educația, sănătatea și serviciile de urgență, cultură, dezvoltare regională, agricultură și interconectare energetică. Pentru a privi cu încredere spre viitor este esențial să investim durabil în educație, în special pentru tânăra generație. Ne dorim ca prin colaborarea noastră să ne aducem contribuția la consolidarea instituţională a Republicii Moldova.”

Beneficiarii direcți ai investiției din satul Gangura sunt 110 copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani și părinți, precum și cadrele didactice și tehnice ale instituției de învățământ.