Fotocronică

Participarea Ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lazurca, la conferința științifică „Unirea Principatelor Române și ecourile sale în Basarabia”

Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, a participat vineri 23 ianuarie 2015, la conferința științifică „Unirea Principatelor Române și ecourile sale în Basarabia”, desfășurată la Academia de Științe a Moldovei. Conferința a fost organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” în colaborare cu Academia de Științe a Moldovei, Institutul de Istorie al AŞM, Institutul de Filologie al AȘM, Asociaţia Istoricilor din Republica Moldova și  Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” din Iaşi, cu prilejul împlinirii   a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române.

În deschiderea evenimentului a fost inaugurată expoziția „Unirea Principatelor Române și reformele domnitorului Alexandru Ioan Cuza”, realizată de ICR Chișinău care cuprinde date istorice complexe, reprezentate de fotografii, mărturii ale contemporanilor, citate despre Unirea Principatelor Române și domnitorul Alexandru Ioan Cuza, contemporanii săi, scriitori și savanți contemporani.

Informații pentru alegătorii din Republica Moldova

17.10.2019

Pentru informații referitoare la secțiile de votare organizate în Republica Moldova…

Ghidul alegătorului român din străinătate

11.10.2019

Informăm toți cetățenii români interesați de modul în care își pot exercita dreptul…