Fotocronică

Ambasadorul României la Chișinău a primit Titlul de Onoare al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova i-a conferit ambasadorului României la Chișinău, E.S. Marius Lazurca, Titlul de Onoare pentru "contribuţia deosebită la realizarea planului pentru liberalizarea regimului de vize, semnarea și ratificarea acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, cât și la promovarea reformelor bazate pe valorile și standardele europene".

Cu acest prilej, ambasadorul României în Republica Moldova a reiterat statutul special al relațiilor cu Republica Moldova, liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni și semnarea și ratificarea Acordurilor Republica Moldova-Uniunea Europeană fiind priorități majore ale politicii externe a României.

În acest context, ambasadorul Marius Lazurca a asigurat că România va rămâne angajată solid faţă de parcursul european al Republicii Moldova, precum şi faţă de aspiraţiile legitime de integrare europeană deplină.

În cadrul ceremoniei, Titlul de Onoare al MAI a mai fost acordat Ambasadorului Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman, Ambasadorului Statelor Unite ale Americii, William Moser, precum şi Şefului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.