Fotocronică

România acordă 200.000 dolari SUA laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide din Republica Moldova

Pe 3 octombrie 2014, Marius Gabriel Lazurca, ambasadorul României în Republica Moldova, şi Vasile Bumacov, ministrul agriculturii şi industriei alimentare din Republica Moldova, au semnat un acord pentru alocarea de către România a 200.000 dolari SUA laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol şi produse de origine non-animală din Republica Moldova. Fondurile alocate de România vor fi utilizate pentru achiziţia de echipament şi pregătirea personalului instituţiei.

Asistenţa oferită de România se încadrează printre măsurile de sprijin dedicate producătorilor de legume şi fructe din Republica Moldova, menite să le faciliteze exportul producţiei pe piaţa Uniunii Europene, în contextul intrării în vigoare a Acordului de Liber Schimb, Aprofundat şi Cuprinzător. Totodată, laboratorul va asigura creşterea nivelului de control al produselor vegetale importate în Republica Moldova, contribuind astfel la securitatea şi siguranţa alimentară a consumatorilor.

Amintim că, în 2012, România a alocat 300.000 euro pentru instituirea laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol şi produse de origine non-animală. Laboratorul a fost inaugurat oficial pe 9 iulie 2014.

Biroul de presă al Ambasadei României

Lista secțiilor de votare organizate în Republica Moldova

22.10.2019

La scrutinul organizat în luna noiembrie 2019 pentru alegerea Președintelui României,…

Informații pentru alegătorii din Republica Moldova

17.10.2019

Pentru informații referitoare la secțiile de votare organizate în Republica Moldova…

Ghidul alegătorului român din străinătate

11.10.2019

Informăm toți cetățenii români interesați de modul în care își pot exercita dreptul…