Actualitatea ambasadei

Participarea Ambasadorului României la manifestările organizate cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat miercuri, 20 martie 2019, la o serie de manifestări organizate în Republica Moldova cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei.

În cadrul discursului susținut la ceremonia de inaugurare a Zilelor Francofoniei 2019, organizată de către Facultatea de Limbi si Literaturi Străine din cadrul Universității de Stat din Moldova, Ambasadorul Daniel Ioniță s-a referit la atașamentul puternic al României față de valorile francofoniei, în contextul în care România deține Președinția Consiliului UE, precum și la cei 25 de ani pe care România îi celebrează la înființarea direcției regionale a Agenției Universitare a Francofoniei pentru Europa Centrală și de Est. Totodată, oficialul român s-a referit și la investițiile României în mișcarea francofonă: bursele Eugen Ionescu, acordate anual de Ministerul Afacerilor Externe și gestionate cu sprijinul AUF; găzduirea a două birouri regionale – BRECO și AUF-ECO, numărul mare de profesori de limbă franceză – peste 9000; România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al numărului filierelor școlare și liceale bilingve de limbă franceză, acreditate internațional.

De asemenea, Ambasadorul României a participat la Gala Francofoniei 2019, organizată de  Antena Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei, prilej cu care a înmânat premii câștigătorilor concursurilor de fotografie și creare de clip video. Premiile au constat în locuri de odihnă în cadrul programului de Tabere ARC 2019, organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni din România.

 

Alegeri Europarlamentare

18.04.2019

În perioada 23-26 mai 2019, cetățenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct,…

Lansarea secțiunii ”Alegeri Europarlamentare”

08.04.2019

Ambasada României în Republica Moldova anunță că la data de 26 mai 2019, în România se …