Actualitatea ambasadei

Participarea Ambasadorului României la conferința dedicată Dialogului pentru Sporirea Capacității și Finanțării în Regiunea Dunării

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat joi, 26 octombrie 2017, la conferința dedicată Dialogului pentru Sporirea Capacității și Finanțării în Regiunea Dunării, organizată în perioada 26-27 octombrie 2017, la Chișinău de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova, Agenția pentru Dezvoltare a Austriei, Interreg, Strategia pentru Regiunea Dunării și Foster Europe.
Cu acest prilej, Ambasadorul Daniel Ioniță a reiterat implicarea plenară a României în dezvoltarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), inițiativă ce va contribui la sporirea coeziunii din regiune. În acest sens, sprijinul acordat Republicii Moldova prin programul SUERD va consolida și mai mult interconectarea economică și socială la spațiul european. Totodată, implicarea și pe viitor a Republicii Moldova în această inițiativă va genera o plasare ireversibilă a acesteia pe parcursul european, precum și sporirea stabilității în regiune.
De asemenea, Ambasadorul României a reiterat importanța ca instrumentele financiare aflate la dispoziția Republicii Moldova - Instrumentul European de Vecinătate (ENI), Programul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare (ODA) și Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 (POC) - să fie utilizate în mod creativ pentru a genera prosperitate, reforme în interesul cetățeanului și o angajare fermă spre un viitor european.

 

 

Sărbătorirea Zilei Culturii Naționale la Bălți

17.01.2020

Ambasada României la Chișinău informează că ambasadorul României în Republica Moldova,…

Vizită la Mitropolia Basarabiei

21.12.2019

Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, a efectuat la 19 decembrie…

Grup de colindători la Ambasada României

21.12.2019

La 20 decembrie 2019, un grup de colindători de la IP Liceul Teoretic „Principesa Natalia…

Sărbătorirea Zilei Naționale a României la Lectoratul de limba română și vizita de lucru la Comrat

17.12.2019

O delegație a Ambasadei României la Chișinău, condusă de ambasadorul Daniel Ioniță, a…