Actualitatea ambasadei

Inaugurarea Memorialului dedicat eternizării echipajului aeromedical SMURD, căzut la datorie în iunie 2016

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat duminică 4 iunie 2017, la ceremonia de inaugurare a Memorialului dedicat eternizării echipajului aeromedical SMURD căzut la datorie la data de 2 iunie 2016. Monumentul, amplasat în satul Haragâş, raionul Cantemir, reprezintă un omagiu adus echipajului elicopterului SMURD Iaşi.

Alături de Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, la eveniment au participat Prim-Ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, ministrul Sănătății al Republicii Moldova, secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de urgență al Ministerului Afacerilor Interne din România, Raed Arafat, consulul general al României la Cahul, Anca Corfu, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne din România și Republica Moldova, ai Ministerului Sănătăţii, oficiali locali etc.

Cu acest prilej, Ambasadorul Daniel Ioniţă a mulțumit autorităților implicate în edificarea monumentului și a reiterat sprijinul constant al României: „Vom fi tot timpul alături de dumneavoastră, vom susține parcursul european al Republicii Moldova. Proiecte cum este SMURD și altele pe care vrem să le dezvoltăm în domeniul sănătății și în cel al educației au menirea de a contribui la sporirea încrederii și asigurarea bunăstării pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Prutul ne desparte, dar ne unește o mare dragoste frățească”.

                

Complexul memorial constă într-o alee cu o lungime de peste 50 de metri, de-a lungul căreia sunt plasate trei elemente: o troiță, o pistă de aterizare pentru elicoptere și o placă comemorativă din marmură.