Actualitatea ambasadei

Participarea Ambasadorului României la consiliul director al proiectului ”Modernizarea Serviciilor Publice Locale”

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat vineri, 27 ianuarie 2017, la ședința consiliului director al proiectului ”Modernizarea Serviciilor Publice Locale”. Realizarea proiectului a fost posibilă ca urmare a parteneriatul lansat în 2010 de România cu Agenția Germană de Dezvoltare (GIZ) pentru instituirea proiectului ”Modernizarea serviciilor publice locale” și ne bucură că acesta a pus bazele unui proiect cu adevărat european în domeniul dezvoltării regionale la care s-au mai asociat Suedia, UE și Elveția.

Cu acest prilej, Ambasadorul României Daniel Ioniță a declarat: ”Suntem dispuși să oferim, în continuare, experiența noastră în sectorul dezvoltării regionale și să aprofundăm cooperarea interministerială din cele două state (MDRAP – MDRC), dar și la nivelul Agențiilor de Dezvoltare Regională, atât prin proiecte naționale, cât și prin inițiative finanțate de UE, de exemplu, prin noul Program Operațional Comun transfrontalier România-R. Moldova 2014-2020. Totodată, menționăm importanța responsabilizării beneficiarilor proiectelor implementate de partenerii de dezvoltare în Republica Moldova, inclusiv prin asigurarea co-participării directe la inițiativele finanțate de donatori. Conștientizăm faptul că resursele autorităților din Republica Moldova sunt limitate, însă asocierea financiară a partenerilor locali este crucială pentru asigurarea succesului și sustenabilității proiectelor implementate.”

România a sprijinit constant proiecte în domeniul dezvoltării regionale, atât la nivelul autorităților centrale, cât și la nivelul Agențiilor de dezvoltare regională și a autorităților locale. Cel mai recent proiect de acest fel se apropie de finalizare și vizează dezvoltarea sectorului apicol în raionul Edineț, proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Nord, autoritățile locale și asociația apicultorilor.