Actualitatea ambasadei

Conferința Națională privind finanțarea inițiativelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat marți 7 februarie 2017, la Conferința Națională privind finanțarea inițiativelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), organizată de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor de la Chișinău, instituția coordonatoare a problematicii SUERD în Republica Moldova. Conferința s-a desfășurat în cadrul proiectului ”Dunărea Unește” finanțat de către Agenția pentru Dezvoltare a Austriei.

La eveniment au participat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Vasile Bîtca, coordonatorul național al SUERD în România, Silvia Davidoiu, coordonatorul național al SUERD în Republica Moldova, Anatol Usatîi, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat, reprezentanți ai Agenției Austriece de Dezvoltare, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

În cadrul alocuțiunii sale, Ambasadorul Daniel Ioniță a declarat: ”Întrucât măsura succesului acestei Strategii constă în numărul de proiecte realizate, este deosebit de importantă atât încurajarea proiectelor de vizibilitate care au drept scop coeziunea socială, economică și teritorială a macro-regiunii Dunării, cât și identificarea fondurilor necesare implementării acestora. O sarcină deloc ușoară, având în vedere principiul celor trei „NU”, care a stat la baza înființării acestui format de cooperare: fără legislație nouă, fără instituții noi, fără fonduri noi. Încurajăm autoritățile din R. Moldova să valorifice oportunitățile oferite de Strategia Dunării, precum şi să participe mai activ la reuniunile de lucru în formula SUERD.  Reiterăm, totodată, sprijinul României pentru dezvoltarea unor proiecte de interes comun, cu impact vizibil asupra cetăţenilor din statele noastre.”

 

Rezultatele selecției din cadrul programului de burse doctorale și postdoctorale ”Eugen Ionescu”

22.03.2017

Ambasada României în Republica Moldova și Agenția Universitară a Francofoniei anunță…

Discursul Ambasadorului Daniel Ioniță la evenimentul organizat de USM cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei

20.03.2017

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat luni, 20 martie…

Întrevederea Ambasadorului României Daniel Ioniță cu Prim Ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip

17.03.2017

Ambasadorul României Daniel Ioniță a avut vineri, 17 martie 2017, o întrevedere cu…

Vizita secretarului de stat Dan Neculăescu în Republica Moldova

16.03.2017

Secretarul de stat pentru relații cu vecinătatea estică și relații multilaterale la…