Actualitatea ambasadei

Inaugurarea Centrului de Informare al României din cadrul Universității de Stat ”Alecu Russo” din Bălți

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a inaugurat joi, 15 decembrie 2016, Centrul de Informare al României deschis în cadrul Universității de Stat ”Alecu Russo” din Bălți.

Evenimentul a avut loc cu participarea Ministrului Educației din Republica Moldova, Corina Fusu, rectorului Universității de Stat ”Alecu Russo”, Ion Gagim, a directorului în cadrul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Laviniu Eni, și a consulului general al României la Bălți, Mihail Baciu.

Centrul, prin activitatea sa, va sprijini proiecte de perfecționare în limba română, urmând ca aici să fie organizate  comunicări, dezbateri, expoziții, ateliere de istorie, geografie și civilizație.

Cu acest prilej, Ambasadorul Daniel Ioniță a declarat: Acest Centru de Informare reprezintă o continuitate a angajamentelor pe care România le urmărește în domeniul educațional în Republica Moldova. Vom avea în vedere ca în perioada următoare să umplem nevoia de informație și cu materiale care să-i ajute pe cei de aici să înțeleagă mai bine ce înseamnă România turistică, România profundă, ce oportunități de afaceri poate oferi România în diverse domenii.”

Menționăm că acesta este al doilea Centru de Informare al României inaugura în Republica Moldova, în luna iunie 2015 fiind deschis publicului Centrul de Informare din cadrul Universității de Stat din Comrat.

 

 

 

Sărbătorirea Zilei Culturii Naționale la Bălți

17.01.2020

Ambasada României la Chișinău informează că ambasadorul României în Republica Moldova,…

Vizită la Mitropolia Basarabiei

21.12.2019

Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, a efectuat la 19 decembrie…

Grup de colindători la Ambasada României

21.12.2019

La 20 decembrie 2019, un grup de colindători de la IP Liceul Teoretic „Principesa Natalia…

Sărbătorirea Zilei Naționale a României la Lectoratul de limba română și vizita de lucru la Comrat

17.12.2019

O delegație a Ambasadei României la Chișinău, condusă de ambasadorul Daniel Ioniță, a…