Actualitatea ambasadei

Întrevederea Ambasadorului României Daniel Ioniță cu Prim Ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a avut joi, 14 iulie 2016 o întrevedere cu Şeful Executivului, Pavel Filip. Cu acest prilej, cei doi oficiali au evocat buna cooperare dintre România și Republica Moldova, au evaluat nivelul de implementare a proiectelor comune, colaborarea pe plan internațional, cu accent pe relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Ambasadorul Daniel Ioniță și Prim Ministrul Pavel Filip au făcut un schimb de opinii privind reformelor demarate de Guvern, gradul de implementare a angajamentelor Republicii Molodva asumate faţă de partenerii de dezvoltare, negocierea unui Acord cu FMI, dar şi acţiunile întreprinse pentru ameliorarea nivelului de trai al cetăţenilor.

Ambasadorul Daniel Ioniţă a subliniat că România va continua să acorde suport Republicii Moldova, atât în ce privește proiectele aflate deja în derulare precum renovarea grădiniţelor, realizarea misiunii SMURD, asigurarea securităţii energetice, inclusiv pe proiectul construcţiei gazoductului Iaşi – Ungheni, cât şi în alte sectoare strategice. Totodată, Ambasadorul României a menționat că pe perioada mandatului își dorește o consolidare și diversificare a relațiilor de cooperare moldo-române.

 

- vezi galeria foto