Actualitatea ambasadei

Primul lectorat de limba română din cadrul Universității de Stat din Comrat a devenit operațional

Ambasada României în Republica Moldova a organizat joi, 17 martie 2016,  ceremonia de lansare și operaționalizare a primului Lectorat de Limba Română din cadrul Universității de Stat din Comrat.

Alături de Centrul de Informare al României din cadrul Universității, lectoratul va facilita studierea limbii și culturii române atât de către studenți, cât și de alți doritori din regiune.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, alături de rectorul Universității de Stat din Comrat, Zinaida Aricova, l-au prezentat pe prof. dr. Ovidiu Ivancu, profesorul care va susține cursurile de limbă română.

Cu acest prilej, ambasadorul Marius Lazurca a declarat: "Centrul de Informare al României la Comrat este o fereastra către România, o fereastra prin care ea poate fi văzută așa cum este ea, cu dimensiunea ei spirituală, culturală, dar și ca un stat modern, parte a UE, capabil să asigure o viață prosperă cetățenilor lui. Lectoratul de limbă română a fost deschis la solicitarea Universității din Comrat și își propune să răspundă eficient nevoii de a studia limba română. Va dura atât timp cât va exista aici aceasta nevoie".

La eveniment au fost prezenți primarul Municipiului Comrat, Serghei Anastasov, reprezentanți ai Direcției Relații Externe din cadrul Comitetului Executiv, consulul general al României la Cahul, Anca Corfu, reprezentanți ai Universității Dunărea de Jos din Galați, membri ai corpului profesoral și studenți ai Universității din Comrat și profesori ai Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din localitate.

Menționăm că Lectoratul de Limba Română a fost înființat în luna noiembrie 2015, ca urmare a semnării protocolului interinstituțional dintre reprezentanții Institutului Limbii Române și conducerea instituției de învățământ.

 

 

Sărbătorirea Zilei Culturii Naționale la Bălți

17.01.2020

Ambasada României la Chișinău informează că ambasadorul României în Republica Moldova,…

Vizită la Mitropolia Basarabiei

21.12.2019

Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, a efectuat la 19 decembrie…

Grup de colindători la Ambasada României

21.12.2019

La 20 decembrie 2019, un grup de colindători de la IP Liceul Teoretic „Principesa Natalia…

Sărbătorirea Zilei Naționale a României la Lectoratul de limba română și vizita de lucru la Comrat

17.12.2019

O delegație a Ambasadei României la Chișinău, condusă de ambasadorul Daniel Ioniță, a…