Actualitatea ambasadei

România sprijină creșterea capacității administrative și operaționale a Biroului de Migrație și Azil din Republica Moldova

Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, a participat marți, 17 noiembrie 2015, la evenimentul de lansare a Proiectului ”Consolidarea capacităţii de coordonare  instituţională a Biroului Migraţie şi Azil în domeniul recepţiei, admisiei, reglementării şederii şi integrării străinilor pe teritoriul Republicii Moldova”.  Beneficiarul proiectului, implementat de Oficiul Organizației Internaționale a Migrației din București, în parteneriat cu Inspectoratul General de Imigrări din România, este Biroul de Migrație și Azil din Republica Moldova.

Cu acest prilej, Ambasadorul Marius Lazurca a declarat: ”Suntem bucuroşi că expertiza românească, rezultatul propriilor eforturi de implementare a reformelor, se bucură de căutare în R. Moldova, în special într-un sector deosebit de important, precum cel al afacerilor interne şi siguranţei publice. Pe parcursul ultimilor ani, țara noastră a implementat o serie de inițiative destinate sprijinirii reformelor în cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, acoperind practic toate structurile subordonate din cadrul ministerului, de la aparatul central, la poliția de frontieră, carabinieri, Biroul de Migrație și Azil sau Serviciul pentru situații de urgență.”

Proiectul este finanțat cu suma de 77.600 euro prin intermediul programului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare, oferit de către Ministerul Afacerilor Externe din România.

 

Informații suplimentare:

RoAid este programul României de cooperare pentru dezvoltare, al cărui scop este de a agrega eforturile instituțiilor de stat, ale societății civile și ale sectorului privat din România pentru a contribui la lupta împotriva sărăciei extreme și pentru a veni în sprijinul dezvoltării de instituții democratice sustenabile în țări aflate în curs de dezvoltare.

Ministerul Afacerilor Externe coordonează programul României de cooperare pentru dezvoltare, RoAid, și stabilește cadrele legale și strategice în care acesta operează. MAE administrează un buget special alocat pentru finanțarea de proiecte și programe de dezvoltare, contribuții către organizații internaționale, acțiuni umanitare și activități de educație pentru dezvoltare.

România a devenit donator de Asistență Oficială pentru Dezvoltare în 2007, în urma aderării la Uniunea Europeană, alăturându-se astfel eforturilor comunităţii internaţionale de a încuraja și sprijini creșterea bunăstării economice, sociale și politice a țărilor în curs de dezvoltare.

Mai multe detalii: http://www.roaid.ro/

 

 

România a donat 196 de microbuze școlilor din toate raioanele Republicii Moldova!

31.01.2020

Guvernul României a donat microbuze școlare, cu destinație exclusivă transportului…

Acțiuni de marcare a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

29.01.2020

Reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova au participat la o serie de acțiuni …