Actualitatea ambasadei

Ambasadorul Marius Lazurca a asistat la exercițiul ”Scutul de Foc 2015”

Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, a asistat vineri, 2 octombrie 2015, la exerciţiul de artilerie „Scutul de foc 2015”, desfășurat la  Baza militară de instruire de la Bulboaca.

Alături de ambasadorul Marius Lazurca, la aplicații au mai asistat consilierul Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul apărării şi securităţii naţionale, Secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Alexei Barbăneagră, ministrului Apărării, Anatol Şalaru, comandantului Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, atașatul român al apărării, Dumitru Neacșu,  locţiitorul comandantului Diviziei 4 infanterie a SUA, generalul de bigadă Timothy J. Daugherty.

La exerciţiul „Scutul de foc 2015”, din partea României a participat plutonul de militari români din Regimentul 52 de artilerie mixt din Bârlad. Din partea Republicii Moldova au participat militari din Brigăzile de infanterie motorizată, Regimentul de rachete antiaeriene, Divizionul de artilerie, Batalionul 22 de menţinere a păcii, Batalionul de gardă, Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Cu prilejul ceremoniei de închidere a aplicaţiilor, un grup de militari români au fost decoraţi cu medalia „Consolidarea Frăţiei de Arme” a Armatei Naţionale a Republicii Moldova.

 

Sărbătorirea Zilei Culturii Naționale la Bălți

17.01.2020

Ambasada României la Chișinău informează că ambasadorul României în Republica Moldova,…

Vizită la Mitropolia Basarabiei

21.12.2019

Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, a efectuat la 19 decembrie…

Grup de colindători la Ambasada României

21.12.2019

La 20 decembrie 2019, un grup de colindători de la IP Liceul Teoretic „Principesa Natalia…

Sărbătorirea Zilei Naționale a României la Lectoratul de limba română și vizita de lucru la Comrat

17.12.2019

O delegație a Ambasadei României la Chișinău, condusă de ambasadorul Daniel Ioniță, a…