Actualitatea ambasadei

Recomandări pentru buna desfășurare a sesiunii de depunere a dosarelor pentru locurile subvenționate în învățământul românesc

Ambasada României în Republica Moldova anunță că, în perioada 23-27 iulie 2015, între orele: 9:30 - 13:00 și 15:00 - 18:30, la sediul Secției Consulare din str. Grigore Ureche nr.2,  va funcționa Comisia Mixtă de preluare a dosarelor în vederea ocupării locurilor subvenționate de statul român, disponibile în anul școlar/universitar 2015 – 2016.

În vederea bunei desfășurări a sesiunii de depunere a dosarelor, în cadrul Secției Consulare, candidaţii pentru învăţământul preuniversitar vor depune dosarele la intrarea din str. Grigore Ureche nr.2, iar candidaţii pentru învăţământul universitar vor depune dosarele la intrarea din str. Albişoara (lângă benzinărie).

Ambasada României recomandă candidaților interesați să evite aglomeraţia din prima zi. Admiterea se face în ordinea mediilor calculate conform metodologiei anunțate, ordinea depunerii dosarelor nu este relevantă.

De asemenea, pentru evitarea aglomerației, Ambasada României recomandă candidaților ale căror nume de familie încep cu litere de la ”A” la ”M” să se prezinte în datele de 23 și 25 iulie 2015. Candidații ale căror nume de familie încep cu litere de la ”N” la ”Z” sunt așteptați în datele de 24 și 26 iulie 2015. În data de 27 iulie 2015 se vor prezenta candidații care, din motive obiective, nu au reușit să depună dosarul în zilele recomandate.

Toţi candidaţii vor avea posibilitatea să depună dosarul.

Ambasada României urează succes tuturor tinerilor candidaţi şi mulţumeşte anticipat autorităţilor centrale şi locale din Republica Moldova pentru sprijinul acordat în vederea desfăşurării în cele mai bune condiţii a acţiunii de depunere a dosarelor.

Reamintim că detaliile complete privind Metodologia pentru școlarizarea românilor de pretutindeni, în învățământul din România, în anul școlar 2015 – 2016 poate fi accesată la pagina Ambasadei României în Republica Moldova http://chisinau.mae.ro/local-news/1086.

România a donat 196 de microbuze școlilor din toate raioanele Republicii Moldova!

31.01.2020

Guvernul României a donat microbuze școlare, cu destinație exclusivă transportului…

Acțiuni de marcare a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

29.01.2020

Reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova au participat la o serie de acțiuni …