Actualitatea ambasadei

Standul României în cadrul Orășelului European organizat cu prilejul Zilei Europei - Chișinău 2015

Standul României la Orășelul European, organizat în data de 10 mai 2015 în Piața Marii Adunări Naționale cu prilejul Zilei Europei, a reprezentat un important punct de atracție. În cadrul acestuia, Ambasada României în Republica Moldova a oferit volume ale unor autori consacrați din literatura română, dicționare, atlase, cărți pentru copii, manuale școlare, albume de artă, CD-uri cu muzică ușoară și populară, piese de teatru radiofonic. Vizitatorilor standului le-au fost oferite broșuri cu informații turistice despre România, hărți variate, materiale promoționale. De asemenea, partenerii media ai standului României, TVR Moldova și Radio Chișinău, au oferit informații despre activitatea lor, cadouri și materiale promoționale.

Invitat să cânte pe scena special amenajată cu acest prilej, ansamblul folcloric ”Sânzienele” al Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Tiraspol au încântat publicul vizitator al Orășelului European, prin prezența artistică, costumele populare și, mai ales, prin cântecele interpretate.

Cu acest prilej, vizitatorii standului României au putut sprijini financiar, prin donații, proiectul Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei de amenajare a casei pentru mamele orfane Centrul de găzduire secundară „Casa Maria". În numele celor care vor beneficia  de acest gest de bunăvoință, mulțumim tuturor vizitatorilor pentru generozitatea de care au dat dovadă și pentru gândurile bune transmise!

Sărbătorirea Zilei Culturii Naționale la Bălți

17.01.2020

Ambasada României la Chișinău informează că ambasadorul României în Republica Moldova,…

Vizită la Mitropolia Basarabiei

21.12.2019

Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, a efectuat la 19 decembrie…

Grup de colindători la Ambasada României

21.12.2019

La 20 decembrie 2019, un grup de colindători de la IP Liceul Teoretic „Principesa Natalia…

Sărbătorirea Zilei Naționale a României la Lectoratul de limba română și vizita de lucru la Comrat

17.12.2019

O delegație a Ambasadei României la Chișinău, condusă de ambasadorul Daniel Ioniță, a…