Actualitatea ambasadei

Primirea Ambasadorului României de către Președintele Republicii Moldova

La 27 aprilie 2015, cu ocazia aniversării a 5 ani de la semnarea Declaraţiei Comune privind Instituirea unui Parteneriat Strategic între România şi Republica Moldova pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, Ambasadorul României la Chișinău, domnul Marius Gabriel Lazurca a fost primit de Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, la Reședința de Stat.

În cadrul discuției au fost trecute în revistă principalele realizări din cadrul relației bilaterale în cei cinci ani de Parteneriat strategic dintre cele două state.

Proiectele derulate de România și Republica Moldova se bazează pe dorința comună de racordare strânsă a R. Moldova la spaţiul european, în beneficiul cetăţenilor de pe cele două maluri ale Prutului.

Angajamentul comun a dus la încheierea cu succes a unor proiecte esențiale pentru modernizarea Republicii Moldova în domenii precum energia, educația, cultura și sănătatea. Toate aceste eforturi, care vor continua și în viitor, reprezintă o investiție fermă și de durată în viitorul unei relații bilaterale strânse care să aducă beneficii concrete tuturor cetățenilor.

Cu ocazia discuției de astăzi a fost evidențiată voința ambelor părți de a continua cooperarea strategică în vederea angajării ireversibile a R. Moldova pe parcursul său european.

Ambasadorul României a transmis, totodată, cele mai calde urări și felicitări cu ocazia Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova.

 

Sărbătorirea Zilei Culturii Naționale la Bălți

17.01.2020

Ambasada României la Chișinău informează că ambasadorul României în Republica Moldova,…

Vizită la Mitropolia Basarabiei

21.12.2019

Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, a efectuat la 19 decembrie…

Grup de colindători la Ambasada României

21.12.2019

La 20 decembrie 2019, un grup de colindători de la IP Liceul Teoretic „Principesa Natalia…

Sărbătorirea Zilei Naționale a României la Lectoratul de limba română și vizita de lucru la Comrat

17.12.2019

O delegație a Ambasadei României la Chișinău, condusă de ambasadorul Daniel Ioniță, a…